Dr. Öğr. Üyesi Selda Tunç Subaşi

2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Bölümü’nden aldı. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde doktora programını tamamladı. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. İletişim sosyolojisi, iletişim araştırmaları, nitel araştırmalar ve toplumsal cinsiyet profesyonel ilgi alanları arasındadır.

Amaury De Tarle

Amaury De Tarle, 28 Mart 1989 Fransa, Araştırmacı yazar, yayımlanmış 1 kitabı ve hazırlık aşamasında olan kitabı var.

Tahir Ün

1960 yılında Akhisar’da doğdu. 1974 yılında fotoğrafla tanıştı ve 1976 yılında ilk karma sergisine katıldı, yurtiçi ve dışında 31 kişisel sergi açtı.

1990’ da yayınlanan “Düşlenmiş Manzaralar/Değişiklik Anları” (fotoğraf), 2012’de yayınlanan “Xinjiang : Atayurdu” (fotoğraf), 2014’de ALS hastası Ali Var ile yaptığı proje sergisi kataloğu “Ali” ve 1995’de yayınlanan “Gizli Bir Fotoğrafın İçeriğinin Şiirsel Anlatımı” (şiir) adlı kitapları ile “Hiçlik ya da Kimlik (2002)”, “Xinjiang: Atayurdu (2015)” sergi kataloğu ve “Aynı Gökyüzünün Altında – Bir Barış Projesi (2019)” kitabı bulunmaktadır. Fotoğraf, belgesel film ve video sanatı disiplinlerinde çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibidir.

Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) kurucu üyesi olan Tahir Ün’ün çalışmaları Polaroid Koleksiyonu, Ransom Fotoğraf Merkezi Koleksiyonu, Majdenek Devlet Müzesi Koleksiyonu, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Koleksiyonu, Tenerife Fotoğraf Merkezi Koleksiyonu, Rhizome Artbase Koleksiyonu ve bazı özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Belgesel ve deneysel fotoğrafın ve belgesel sinemanın yanı sıra, etkileşimli medya ve video sanatı alanında da ürün vermektedir. VideoArtist Uluslararası Video Sanatı Programı ve IZDOC İzmir Belgesel Festivali kurucusudur.
2011 yılından başlayarak Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü’nde ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitimci olarak çalışmıştır.

Nisa Gülener Yıldırım

1983 yılında doğan Nisa Yıldırım, Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri lisans ve Yeni Medya yüksek lisans programlarından mezun oldu. Post-prodüksiyon alanında hareketli görüntü tasarımı ile başladığı çalışma hayatına, televizyon ve internet yayıncılığında çeşitli görevler alarak devam etti. 2017’de İstasyonlar adlı projesiyle 4. Antalya Film Forum’un yapımcısını arayan projeler platformu finalistleri arasında yer aldı. 2018’de ilk kısa filmi Misafirperverler’i hayata geçirdi ve İstasyonlar adlı uzun metraj senaryosu ile 3. Denizbank İlk Senaryo Yarışması’nın birincilik ödülünü kazandı. 2020’de Bahçeşehir Üniversitesi, Sinema ve Medya Araştırmaları programını tamamlayarak doktora derecesi aldı. Aynı yıl ilk romanı olan Epidemik Eros yayınlandı. Bu romandan aynı isimle uyarladığı senaryo ile 2022 yılında gerçekleştirilen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’nda adaylık elde etti. 2023 yılında Epidemik Eros’tan uyarlanan dizi senaryosu ile 6. Denizbank İlk Senaryo Yarışması’nın Dizi/Mini Dizi kategorisi finalistleri arasında yer aldı. Yıldırım, halen İstanbul Gelişim Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kamran Rasoolzadeh

Kamran Rasoolzadeh, 23 Şubat 1978’de Tahran’da doğan İranlı bir sanatçıdır.
Youality festivalın kurucusu.
Şiir, müzik besteleme, şarkı söyleme, şarkı yazma, tiyatro ve film yönetme gibi çeşitli becerilere sahiptir. İnteraktif sanat etkinliği tasarımı, sanat yönetimi ve 3D holografik projeksiyon konularında uzmanlaşmıştır. Geleneksel İran enstrümanı Setar çalmada yeteneklidir ve hem 2D hem de 3D projeksiyon haritalama konusunda ustadır.

Kamran, kariyeri boyunca “Bisaranjam”, “CHESHMAT” ve “Dasthaye Namahram” gibi birçok müzik albümü yayınlamıştır ve bu albümlerde şarkıcı, şarkı yazarı ve besteci olarak yer almıştır. Ayrıca, şiirden oyun senaryolarına kadar birçok yayınlanmış kitabın yazarıdır.

Dikkate değer başarıları arasında, 36. Fecr Müzik Festivali’nde şarkı yazma ve “GAVCHAH” adlı belgeseli ile 41. Voronet Uluslararası Film Festivali’nde en iyi seyahat filmi ödülü bulunmaktadır. Ayrıca, “Özgürlük” adlı müzik videosu ile 15. Yıllık San fransico Film Festivali’nde En İyi Müzik Video ödülünü kazanmıştır.

Kamran’ın müzikal dramalardaki rolü, “WoMan” ve “Oliver Twist” gibi yapımlara yazı, yönetim ve müzikal katkıları içermektedir. Ayrıca, belgesel serileri ve kitap fragmanları yönetmiştir.

Eren Efe

Eren Efe lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamlayan Eren Efe 2016 yılında “Türkiye’de Demokrasiye Geçiş Döneminde Sol Basın (1945-1950)” tezini savunarak doktor unvanını aldı. 2017 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. İşçi-sendikal basın, medyanın ekonomi politiği ve yeni medya alanlarında çalışmaları bulunan Eren Efe bir taraftan da web tasarımı, veritabanı yönetimi, kodlama konuları ile de profesyonel olarak ilgilenmektedir.

Bilge İpek

1989 yılında Paris’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Aydın’da tamamladı. Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik okudu. İstanbul Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden lisans mezuniyetini aldı. Gelişim Üniversitesi, Yeni Medya İletişim ve Habercilik ve Marmara Üniversitesi, İletişim Bilimleri alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şuan Marmara Üniversitesi’nde Sinema anabilim dalında doktora yapıyor ve 2015 yılından beri Gelişim Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Çalışma alanları postkolonyal sinema, sinema seyir deneyimleri, sanat ve politika üzerinedir.

Aysun Kaya Deniz

Aysun Kaya Deniz lisansını İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık (Ing-Fr-Tr) bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını “Sosyal Paylaşım Ağlarının Kişilerarası İletişime Etkisi” başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kişilerarası İletişim programında, doktorasını “Dijital Ortamlarda Hedonik Tüketim” başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri dalında tamamladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim üyesi olan Deniz; lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermekte ve akademik çalışmalarına da iletişim bilimleri, dijitalleşme, tüketim kültürü ve yeni iletişim teknolojileri alanlarında devam etmektedir.

Yasin Erda

Yasin Erda, 1994 yılı Mart ayında İzmir’de doğdu. Tam burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi,
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden 2018 yılında bölüm üçüncüsü olarak mezun oldu.
Üniversite döneminde TRT Belgesel ve Onedio’da staj yaptı. 2017 yılında yönetmenliğini yaptığı
“Çember” isimli kısa film ile TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasında 1.’lik ödülü kazandı. Daha sonra
ilk kısa belgeseli olan “Dönüş” ile ulusal ve uluslararası birçok festivalde yarıştı. 2018 yılından itibaren
TRT Belgesel kanalında yayın sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Fotofilm 5. Uluslararası Kısa Film festivali

Festival Başkanı

Mehmet Oflazoğlu

Festival Direktorü

Özlem Tuğçe Keleş 

Festival Koordinatörü

Bilge İpek

 

Sanat Yönetmeni 

Gülriz Fırat Topuzoğlu

 Sosyal Medya

Emine Gökalp

 Festival Poster

Manolya Keşre